Duurzame kapper

 

GROEN INSPIRATOR

TWEEDE LEVEN

Midden in het groene hart van Baarle-nassau is mijn salon gevestigd, en in het jaar 2005 opgestart. Niet zo maar een salon, geen plastic elementen, maar leuk  ingericht met oude antieke spullen en spullen uit tweedehands. Zo geef je toch een soort van nieuw tweede leven aan spullen. De muren zijn geverfd  met ecologische krijtverf. De klant die in onze salon komt moet zich fijn en op zijn gemak voelen, de sfeer voor gezelligheid en warmte willen we zoveel mogelijk waar maken.

BLOEMENTUIN

Natuurlijk ook  geen chemische luchtjes in de salon, maar juist bloemen en kruidengeuren. De moestuin is mijn hobby, en brengt sinds een paar jaar een leuke oogst op voor allerlei kruiden theetjes, onze klanten zijn er dol op.

BUITENSALON

De salon heeft ook een unieke buitentuin, midden in het groen. De buitensalon gaat op het moment open wanneer  het zonnetje te voor schijn komt.

 

TIENERJAREN IDEALIST

In mijn tiener jaren was ik al voor ecologisch en biologisch. In die tijd was het nog  een geitenwollen sokken cultuur. Ik kreeg ook wel eens kritiek op mijn kijk op groen leven, ook  met de vraag waarom ik zo een bio freak wilde zijn. Het is eerder de idealist en dus respect tonen voor de natuur.  Sommige bezagen duurzaam als onzin en slechts een hype. Daar zijn de meeste inmiddels wel achter dat duurzaam niet achterhaald is. We moeten juist duurzamer worden voor moeder aarde.  In deze tijd zijn we eindelijk beland in het een tijdperk voor duurzaam, steeds meer mensen kiezen gelukkig bewust voor duurzaam.

 

MIJN WERK NIET STANDAARD
Ik werk puur uit gevoel mijn werk  is mijn passie. Met mijn eigen creatieve inzichten, op een eigen persoonlijke manier, juist niet standaard.
HAAR KUNSTENAAR

Soms krijg ik een leuke opmerking van een klant, dat ik speel met het haar, als een soort van haar kunstenaar. Haar is niet zo maar haar, je moet de structuur voelen en weten wat je er met kunt, en dan uiteindelijk tover je  een mooi kapsel te voor schijn.  Zo ook met haar tinten, op het eerste oog moet je al kunnen zien welk haarkleurpalet bij die persoon past. Komt er een klant binnen met veel uit geblondeerd  haar, dan zeg ik het ook eerlijk wat mijn mening is van de haar tint mocht ik mijn bedenkingen hier over hebben. Ik ben een natuurkapper, en natuurkappers houden eenmaal van een natuurlijke uitstraling.

OLIEBE

Mijn passie voor plantaardige haarkleuringen. Dankzij Oliebe kan ik mijn creatieve kant en mijn passie voor de natuur samen verbinden. Oliebe heeft een fantastisch natuurlijk haarkleurpalet. Met dit product kunnen werken, bezie ik als een voorrecht. Nog mooier is dat het niet schaadt voor de gezondheid van de klant en ook dus niet schaadt voor de kapper. Beauty gaat immers ook om innerlijke schoonheid, dus met een haarzuiver product komt dit mooi tot zijn recht.

EEN GEHEEL

Ik waardeer in mijn klanten dat zij ook voor duurzaam kiezen, samen maken we immers een  geheel voor een betere aarde.

MOEDER EN AARDE

Ik ben moeder van twee kinderen. Als kinderen op groeien met duurzaam, dan plukken ook zij daar de vruchten in mee. Ik als ouder geef graag de boodschap door aan mijn kinderen, dat wanneer je goed bent voor je medemens en dieren en de natuur dat je dan al heel veel goeds mee krijgt voor  in je latere leven. Mijn zoon is helaas op jonge leeftijd door een ziekte overleden. Deze levenservaring heeft mij nog meer aan het denken gezet in kwestie duurzaam. Het besef dat we maar een aarde hebben en deze schoon moeten achter laten voor onze kinderen.

VOOR DE AARDE

In mijn werk, werk ik graag met aarde en voor de aarde, en daarom ook onze keuze om met pure plantaardige haarkleuringen te werken. De plantaardige haarkleuringen, zijn zonder pdd en ptt en andere synthetische toevoegingen. Beter voor je haar en je hoofdhuid en gezondheid.

Glans en houdbaarheid van een plantaardige haarkleur

Bij een plantaardige haarkleuring wordt er een  filmlaagje om het haar gelegd, zodat de kleur opbouwt op een natuurlijke manier, daardoor is er geen afbreuk van je haarstructuur en of natuurlijk kleurpigment. De haarkleur blijft intens mooi, en slijt niet naar meerdere keren wassen. Met een plantaardige haarkleuring verkrijgt je haar een optimale natuurlijke uitstraling.

 

Natuurkapper

Eerlijk en puur en de schoonheid uit de natuur kunnen halen. Onder rijkdom versta ik: je rijk voelen van binnenuit, verbondenheid voelen met mensen en dieren en de natuur.

Mijn visie voor een groenere aarde

De aarde, tja we wonen er op, we mogen en kunnen genieten van de natuur en al zijn schoon. We hebben maar een aarde, en daar moeten we zuinig op zijn, eigenlijk zijn we verplicht om zuinig met de aarde om te gaan. Het mag niet ten kosten gaan voor de volgende generaties, zij hebben immers ook recht op een schone aarde. Hoe groener en duurzamer we met de natuur omgaan, hoe gezonder ons leefmilieu. Verduurzaming is  al jaren op gang, en veel bedrijven doen hun best om telkens mee te denken voor verbetering voor onze planeet.

Duurzaam duur?

Duurzaam leven is dat kostbaar? Verbetering geeft meerwaarde, en wordt daardoor juist goedkoper.

MIJN WENS

Mijn wens is dat de komende generaties kappers in hun opleiding bewust gemaakt worden, wat het concept duurzaam in houdt. Nog mooier is als juist deze jonge generaties ook daadwerkelijk met duurzaamheid aan de slag gaan.

11-11-2012 11-51-01bocal groen award

In 2012 kreeg Hair Seasons de landelijke Award voor groene kapper, bij de verkiezing leukste kapsalon. In 2014 de Award voor creativiteit bij de verkiezing leukste kapsalon. In 2013 de nominatie voor miss natural, bij de verkiezing miss natural lifestyle.

MISS NATURAL MET EEN MISSIE12-4-2013 0-31-29ik

 

 

 

 

 

Nominatie Miss natural verkiezing samen met 23 andere inspirerende missy’s en een mister .

Deze nominatie zet ik het liefst  om in een miss natural met een duidelijke boodschap een miss met een missie voor een betere wereld.

BEAUTYBANK

Hair Seasons is beautypartner bij de beautybank. Een stukje bijdrage voor een duurzame samenleving. www.beautybank.nl