Fabels en feiten over plantenhaarkleuringen

Fabels en Feiten

Henna komt van de hennastruik, onder de naam lawsonia inermis. Van de bloemen maakt men ook wel parfum. De plantenkleuring wordt verkregen uit gemalen bladeren, bloemen, shors, en kruiden. Uit de gemalen bladeren,  kruiden en bloemen worden verschillende plantenkleurtinten gehaald , denk aan kamille en korenbloem, goudsbloem deze zijn bedoeld voor de blondserie in plantenkleuringen.

Taboe over henna

Henna wordt al snel veroordeelt als een plantenkleuring als enkel te kleuren in rood tinten, en niet houdbaar in zijn kleur. Niets is minder waar, de plantenkleuring bouwt netjes zijn pigmenten op, en wel te verstaan op het haar, een synthetisch haarkleuring moet in het haarmerg om zijn kleur te activeren. Dankzij een breed spectrum aan plantenkleuren, werken wij in onze salon met tig plantenkleuren van blond, naar bruin, en copper en rood tinten. De plantenkleuren bouwt zijn kleurpigmenten zodanig op, dat de kleurpigmenten niet vervagen, wat bij een synthetische kleuring wel gebeurt, doordat deze afbreuk doet bij eigen bestaande haarpigmenten. De plantenkleur laat de haar eigen pigmenten intact, en dat geeft een mooie opbouw basis. Op grijs haar voegt de plantenkleuring zich toe en geeft mooie natuurlijke uitstraling.

Feit

Met een plantenkleuring kun je optisch lichter gaan, en kun je verhelderen in kleur waardoor je haartint lijkt of  deze in een lichter level is ingekleurd. Feit met een plantenkleuring kun je niet van donkerbruin naar blond oplichten. Helaas maar ook weer niet, dat wil zeggen dat een plantenhaarkleuring respectvol je haren intact laat.

Waarheid

Met een plantenkleuring laat je alle chemie achterwege, en kleur je het haar met puur natuur, zonder een allergie opbouw. Bijkomstig je haren en ook de hoofdhuid  varen er goed bij, het brengt de hoofdhuid en haren opnieuw in balans. In de zwangerschap en tijdens borstvoeding kun je met en gerust hart je haren laten kleuren met en plantenhaarkleuring.

Feit

Eerlijk is eerlijk maar eenmaal een kleur hoogte bruin of rood in je haren met en plantenkleuring, kun je de kleuring niet gaan oplichten naar bijvoorbeeld een lichtblond. Maar dat is natuurlijk een afweging op welke toer je wilt gaan, in je kleurfases.

Klopt

Met een plantenkleuring op kleurhoogte blond kun je evt lichter gaan bleken (als chemisch proces). Wel met een tussenpose tussen plantenkleuring en het haar chemische bewerken.

Zo werkt het

Een plantenkleuring is uniek, zelfs na de plantenkleuring doet de plantenkleuring zijn nawerking. Door de zuurstof in de lucht oxideert de plantenkleur nog na, dit kan zijn uren of paar dagen.

Alles op een rijtje

Een plantenkleuring geeft gezondheid aan de haren en hoofdhuid, en eigenlijk heel je lijf.

Geeft geen allergie

Plantaardig haarkleuren tijdens de zwangerschap

Borstvoeding

Bij onderliggende ziektes, maar ook bij kanker kun je met een gerust hart je haren laten inkleuren met planten.

Wist je dat

Volgens een oude traditie in bruids tradities, werd Henna gezien als krachtbron, bron van geluk, bescherming en voorspoed.

De natuur

Dichtbij jij  bent een onderdeel uit de natuur

In onze plantenkleuring de geurbeleving uit e natuur

Kom in de flow met haar en huid natuurlijke verzorging

Maak kennis met onze aroma synergies en aromatifs, de aromasynergies en aromactifs zijn concentraten van 100 % natuurlijke en biologische etherische olién. Deze prachtige olién werken niet enkel in op  hoofdhuid en haarproblemen, maar ook de haarkleur een krijgt een extra welzijn behandeling.