Wist je dat? Haarweetjes

Wist je dat?

Dat plantaardige haarkleuringen een laagje op het haar legt aan kleur pigmenten, dan vergeleken met de regulaire haarkleuringen. Deze openen de haarschubben, waardoor de kleur sneller vervliegt dan de plantaardige haarkleuringen. Na opbouw van plantaardige kleur pigmenten verkrijg je directe glans, puur uit planten.

 

ROODHAAR

Het bijzondere aan rood haar is, dat eigen roodharige een eigen roodharige gen hebben. Rood harige hebben meestal een bleke huid en sproeten.

DETOX

Haren die met regelmaat met chemische middelen zijn behandeld, kun je het best eens in de maand een detox kuur geven. Dit werkt wonderlijk voor haar en hoofdhuid. Ook wanneer chemisch behandelt  haar een eerste plantaardige haarkleuring krijgt dan is een pre detox  aanbevolen.

HAARUITVAL

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben.

Genetische aanleg, bij genetische aanleg dan heb je in het kort gezegd pech.

STRESS

Met stress krijg je een afstotingsfase in de haargroeifase, de androgeenspiegel gaat omhoog, en je haren kunnen met bosjes uitvallen. Kan ligt eraan hoe stressbestendig je bent.

 

IJZERTEKORT

Door lage ferritine-waarden, dit eiwit slaat een voorraad ijzer op in het lichaam, dat je nodig hebt om  haarceleiwit te produceren.

 

VITAMINE B 12 EN D

De zon voedt onze haarwortel, helaas in de winter krijgen we mindere D binnen. Mits voeding uit vette vis en paddenstoelen  zijn goede D vitamientjes. De paddenstoelen die aan zonlicht zijn blootgesteld nemen meer vitamine D op

Grote moleculen en kleine moleculen

Wist je dat in plantaardige haarkleuringen geen kleine moleculen aanwezig zijn, deze kunnen nl door de huid barriere dringen, en zo in onze bloedbaan.

 

 

 

Winter haren

In de winter drogen onze  haren meer uit, door te weinige luchtvochtigheid binnenshuis. Ook haren die met te warm water gespoeld worden, zijn ook meer breekbaar. Door op tijd je haren te  voorzien van haar een conditioner  en of haarmasker kun je al preventief haarbreuk voor zijn. Onze Hairborist producten helpen je haren de goede richting in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *