Erkent Imago kleur specialiste

 

 

Welke kleurtype diep,warm, licht, zacht, koel is jouw kleurcode?

Het creatieve, drama, romantische, klassieke, natural, of city chic type.

Elk van deze seizoentype’s heeft zo zijn eigen stijl.

Sinds de Griekse oudheid sprak men al over vier karakter temperamenten, de vier basis kleuren blauw, rood, groen en geel komen ook terug in de vier karakter temperamenten.
Zo is rood de kleur van diepe passie, de kleur blauw van helder cool, de kleur groen zacht en rustig, de kleur geel stralend levendig.
Rood  staat symbool voor passie, recht door zee.
Blauw staat symbool voor formeel, bescheidenheid, eerlijk.
Rood en blauw temperamenten dit zijn meer directe types en taakgericht.
Groen staat symbool voor rust, zachtheid, attent.
 Geel staat symbool voor energierijk en creatief
Groen en geel temperamenten zijn meer indirecte types en mensgericht.

 

Al deze vier  temperament karakters heeft een mens in zich, waarbij een temperament de grootste invloed heeft op ons karakter, volgend op een mix van een tweede en evt nog een derde temperament.

Groen de kleur uit de natuur, de bepalende kleur. Biophilia de kern in ons oeroude onderbewuste. Verwantschap met de natuur, met alles wat leeft, en dat uit zich ook in bepaalde voorkeuren voor kleur.

Ben je een herfst type, een zomer type, een lentetype, of  eerder een wintertype? Of val je in meerdere seizoentypes de zogenaamde flow-over waarbij je verschillende seizoen tinten goed staan. De unieke kleurtest waar we met werken, is een kleurtest waarbij jouw kleurpalet (onderbewust) al is bepaalt. Hoezo dat? Groen is namelijk de kleur, om te ontdekken welk kleurtype bij jouw past. Waarom groen, allerlei schakeringen van de kleur groen komen in de natuur terug, en juist de kleur groen speelt een belangrijke rol in het kleurenpalet dat bij jouw past. Benieuwd naar jouw kleur groen die uiteindelijk jouw kleurpalet bepaalt? Jouw unieke kleurcode.

Kleurtest & Kleurkaart

Kleurtest en kleurkaart gaat met behulp van een groentint kaart en de zilver en goud doek. Aan de hand van huidtint, kleur ogen en al of niet eigen haarkleur, en de keuze welke kleur groen, bepalen we in welk seizoen kleurpalet je valt. Met jouw uiteindelijke kleurtest, kunnen we jouw haar tint en make-up tinten  bepalen. En naar wens  kunnen we jou advies geven voor styling kleding en sieraden.

Beauty & Imago kleur consultant

Ik kijk naar het type persoon, heb je een of meerdere kleur karakter  temperamenten ook deze spelen een rol. Als voorbeeld, met veelal de kleur blauw ben je meer het formele zakelijke type; klassiek in stijl. Maar je kunt natuurlijk ook een sprankel van blauw en bijvoorbeeld geel als kleur karakter temperament in je hebben, dan kan klassiek en stoer een stijlvol geheel zijn. Ben je meer een hippie chic, of juist een klassieke dame, of een een basic type, of juist een combinatie van stoer en een mix van ?… Als imago kleur styliste kijk je naar het totaalplaatje.

 

The best color in the whole world, is the one that looks good, on you

 

 

 

BEN DE MOOISTE VERSIE VAN JEZELF

 

Welke stoffen draag  je, welke prints, en hoe je eigen kleuren bij jouw postuur/type past.