Seizoenstypes Herfst Winter Lente Zomer

KLEUR KARAKTERS

Sinds de Griekse oudheid sprak men al over vier karakter temperamenten, vier basis kleuren blauw, rood, groen en geel komen ook terug in de vier karakter temperamenten. Zo is rood de kleur van passie, de kleur is blauw van  helder, de kleur groen van zacht en geel van stralend.  
Rood  staat symbool voor passie.
Geel  staat symbool voor energierijk en creatief.

Rood en geel temperamenten dit zijn meer directe types en taakgericht.

Groen staat symbool voor rust, zachtheid, attent.
Blauw staat symbool voor formeel, bescheidenheid, eerlijk.

Groen en blauw temperamenten zijn meer indirecte types en mensgericht.

 

Al deze vier  temperament karakters heeft een mens in zich, waarbij een temperament de grootste invloed heeft op ons karakter, volgend op een mix van een tweede en evt nog een derde temperament.

 

Groen de kleur uit de natuur, de bepalende kleur

Ben je een herfst type, een zomer type, een lentetype, of  eerder een wintertype? Of val je in meerdere seizoentypes de zogenaamde flow-over waarbij je verschillende seizoen tinten goed staan. De unieke kleurtest waar we met werken, is een kleurtest waarbij jouw kleurpalet (onderbewust) al is bepaalt. Hoezo dat? Groen is namelijk de kleur, om te ontdekken welk kleurtype bij jouw past. Waarom groen, allerlei schakeringen van de kleur groen komen in de natuur terug, en juist de kleur groen speelt een belangrijke rol in het kleurenpalet dat bij jouw past. Benieuwd naar jouw kleur groen die uiteindelijk jouw kleurpalet bepaalt? Jouw unieke kleurcode.

 

Kleurpalet & Kleurtest

De kleurtest gaat met behulp van kleurdoeken en de groentint kaart en de zilver en goud doek. Aan de hand van huidtint, kleur ogen en al of niet eigen haarkleur, en de keuze welke kleur groen, bepalen we in welk seizoen kleurpalet je valt. Met jouw uiteindelijke kleurtest, kunnen we jouw haar tint en make-up tinten  bepalen, en naar wens je advies geven voor styling kleding en sieraden.

Beauty & Imago kleur consultant

Ik kijk naar het type persoon, heb je een of meerdere kleur karakter  temperamenten ook deze spelen een rol. Als voorbeeld, met veelal de kleur blauw ben je meer het formele zakelijke type; klassiek in stijl. Maar je kunt natuurlijk ook een sprankel van blauw en bijvoorbeeld geel als kleur karakter temperament in je hebben, dan kan klassiek en stoer een stijlvol geheel zijn. Ben je meer een hippie chic, of juist een klassieke dame, of een een basic type, of juist een combinatie van stoer en een mix van ?… Als imago kleur styliste kijk je naar het totaalplaatje.

 

The best color in the whole world, is the one that looks good, on you!

Coco Chanel

BEN DE MOOISTE VERSIE VAN JEZELF