Imagostyliste & Kleuranalyse

Droom jouw kleur in seizoenen 

Welke kleuren staan  jouw positief ? Er wordt gekeken naar de huidskleur, ogen en haarkleur. Ieder seizoentype heeft zo zijn eigen stijl, b.v  een herfsttype kan zich goed vinden in een bohemien stijl, stoere uitstraling, naturel, vlot, een nonchalante stijl, en of een casual stijl.

 

 

Bij een haarkleuring geven wij kleuradvies met behulp van onze kleurdoeken, over jouw kleur in kleding, haarkleur,  en welk seizoentype je bent.

Kleurdoeken

Welke kleur

Waarom seizoentypes?

Welke overeenkomsten hebben seizoentypes met de natuur, heel simpel eigenlijk.

Het herfst type

Een herfst type heeft vaak zachte gemeleerde ogen, hun oog kleurenpalet groen, bruin, kaki. In de iris vaak geelgouden vlekjes, en een warme huidskleur en soms sproetjes. Met warme ondertonen  in het haar, neigend van kastanjebruin, roodbruin, goudblond, goudbruin, koperbruin, wortelrood. Het doet ons denken aan de warme herfst tinten die je in het najaar seizoen ziet opkomen.

 

De stofjes de look, bestaan uit warme en gemengde kleuren, drukkere prints, en natuurlijke materalen.

 

Het lentetype

Doet je denken aan een echte lentezon, heldere frisse kleuren, lichte kleuren en warme lentetinten. Een lentetype heeft vaak lichte gelaatstrekken met felle kleur ogen met donkere wenkbrauwen in contrast met het haar. Zoete voorjaarstinten, frisse kleurtjes staan top, met kleuren die we in het voorjaar in de natuur zien verschijnen. Not done te sombere tinten, en te donkere tinten bij het gelaat.

De stofjes de look, kleurrijk, details, bloemenprintjes, vintage looks.

 

Het wintertype

Denk aan sneeuw en een koele blauwe lucht. Het wintertype staan felle kleuren, intense en donkerkleuren samen mixen top. Het wintertype hun kleurogen, koel bruin, blauw en grijs. Het oogwit is helder wit. De haarkleur, assig  van plantina blond tot asbruin en zwart. Ook wintertypes kunnen sproetjes hebben, maar deze zijn eerder assig van kleur. De huidskleur kan olijfkleurig tot vaak roze tot een fuchsia weerschijn hebben.

De stofjes de look, contrast licht met donker en of donker met kleuraccent combineren, sterk afgelijnde prints, duidelijke snit.

 

Het zomertype

Denk aan de zomer met een zachtblauwe lucht, en veel pastels. Dit kleurtype heeft vaak lichte gelaatstrekken met weinig contrast in het gezicht. De haren veelal met een as ondertoon, lichtasblond, middenasblond, asbruin en zilvergrijs. De ogen het oogwit helder wit, met vaak rondom de iris een grijze donkererand. De oogkleur kunnen blauw zijn, of koelblauw, koel bruin en grijs. Koele, gedempte en lichte kleuren, de koele kleuren met blauwe en of zilveren ondertonen. De gedempte kleuren zijn kleuren die vergrijsd zijn.

De stofjes de look, zacht van kleur en materiaal, ton sur ton, geen drukke prints, eenvoud.

Welk is jouw kleurenpalet