image

Natuurkapper & schoonheidsbehandelingen

27-11-2012 19-45-09awardGROEN INSPIRATOR

DE NATUURKAPPER

SPECIALISME IN PLANTAARDIGE HAARKLEURINGEN

Wij werken graag met aarde en voor de aarde, en daarom ook onze keuze om met pure plantaardige haarkleuringen te werken. De plantaardige haarkleuringen, zijn zonder pdd en ptt en andere synthetische toevoegingen. Beter voor je haar en je hoofdhuid en gezondheid. De plantaardige haarkleuring waar wij met werken vergt enige specialisme, daarvoor hebben wij hier ook een gerichte opleiding voor gehad. Het haar kan gekleurd worden met onze plantaardige haarkleuring, dmv van een enkele haarkleuring of een dubbele haarkleuring. De enkele grijsdekkende plantaardige haarkleuringen kunnen vanaf kleurhoogte  blond tot middelblond, copperblond en rood als enkele haarkleuring gedaan worden gedaan uit de serie mengtinten, basis tinten, en de terre du bonheur tinten.  De dubbele grijs dekkend  plantaardigehaarkleuringen kunnen vanaf kleurhoogte donkerblond, bruin  en donkerbruin worden gedaan uit de serie mengtinten, klassieke tinten, en de S serie. Bij een dubbele plantaardigehaarkleuring worden twee kleuren opgebouwd.

Glans en houdbaarheid van een plantaardige haarkleur

Bij een plantaardige haarkleuring wordt er een  filmlaagje om het haar gelegd, zodat de kleur opbouwt op een natuurlijke manier, daardoor is er geen afbreuk van je haarstructuur en of natuurlijk kleurpigment. De haarkleur blijft intens mooi, en slijt niet naar meerdere keren wassen. Met een plantaardige haarkleuring verkrijgt je haar een optimale natuurlijke glans.

OP DE FOTO ONDER. Deze dame had een vaal middelblond haarkleur, om net wat meer sprankel in het haar te krijgen, hebben wij de S serie mahonie S60 N gebruikt.

oliebekleurtjes 007

De plantenhaarkleurbehandeling

Stap een

Het haar wordt eerst gewassen met een speciale shampoo, de  aufbau shampoo.

Stap twee

Het haar wordt wordt ingekleurd met de plantaardige haarkleuring, het inkleuren met deze plantaardige haarkleuring wordt anders gedaan dan met de gewoonlijke haarkleuringen de kleur wordt met de kwast gestempeld, ivm de kleur op het haar komt te liggen. Dit vraagt meer tijd en anders werken.

Stap drie

Er komt een stoomdoek om de contour haarlijn voor extra warmte toe te voegen. De stoomkap zorgt dat de planten haarkleuring zijn werk kan doen. Er wordt extra een geurolie toegevoegd in het stoombad voor een fijne geurbeleving. De dubbele plantaardige haarkleuring is ongeveer 3 uur tot 3.5 uur, de enkele plantaardige haarkleuring is ongeveer 1.5 tot 2 uur.

Stap vier

De plantaardige haarkleuring wordt uitgespoeld, ivm de vaste massa vergt het iets meer tijd om de kleur uit te spoelen. Het haar wordt niet nagewassen met shampoo.

Het haar mag ongeveer drie dagen niet gewassen worden, omdat de plantaardige haarkleuring nog na oxideert. De plantaardige haarkleur ontwikkeld nog een aantal dagen door.

 

 

 

WIE BEN IK

Eerlijk en puur en de schoonheid uit de natuur kunnen halen. Onder rijkdom versta ik: je rijk voelen van binnenuit, verbondenheid voelen met mensen en dieren en de natuur.

 3-6-2016 21-47-49m

 

MISS NATURAL MET EEN MISSIE

In 2013 werd ik genomineerd tijdens een miss natural verkiezing samen met 23 andere inspirerende missy’s en een mister . Deze nominatie zet ik het liefst om in een miss natural met een duidelijke boodschap een miss met een missie voor een betere wereld.

1-12-2014 9-11-23M