image

Blog Hairseasons

oktober 24th, 2013|Comments are off for this post

1-6-2016 10-49-18m

BEAUTYBANK

Wij zetten ons vrijwillig in voor de BeautyBank, een mooi begrip voor een duurzaamsamenleving.

Voor meer info kijk link rechts van deze pagina BeautyBank.
 
 
 
 

 

 

Haarwensen

Een mooie bijdrage haar doneren, voor kinderen met kaalheid.

18-4-2015 20-41-10k

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BEWUST KEUZE

 

Je lichaam ontzien van schadelijke verzorgingsproducten is geen zoek weg naar eindeloos. Er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven voor gezonde producten in cosmetica en verzorgingsartikelen.

Waarom zijn schadelijke stoffen in verzorgingsproducten zo slecht voor onze gezondheid?

Overweeg eerst het etiket goed te lezen, voordat je bewust je aankoop doet. Schrik niet van wat er zoal in synthetische cosmetica en synthetische verzorgingsproducten wordt verwerkt.

Parabenen

Een synthetische conserveringsmiddel. Er is nog steeds een onderzoek gaande dat deze stoffen borstkanker kunnen veroorzaken. Wel is bekend dat vooral de donkere tinten in synthetische haarkleuringen kankerverwekkend (parabenen) zijn en kunnen ook blaaskanker veroorzaken.

Ftalaten  en muskusverbindingen

Dit zijn de twee meest populair gif stoffen in de cosmetica. Ftalaten zijn weekmakers in plastic. Het ftalaat DEP is ook een chemische stof deze dringt snel door in de huid en verspreidt zich over het hele lichaam. Deze ftalaten kunnen de hormoonhuishouding verstoren en zijn ook zelfs mogelijk kankerverwekkend. De ftalaten en muskusverbindingen zijn stoffen die zelfs bij het ongeboren kind in het navelstrengbloed zijn gevonden. Op langere termijn kan het onvruchtbaarheid geven. Muskusverbindingen zijn de geurmakers in synthetische verzorgingsproducten.

Geurmakers muskusverbindingen

Een heerlijk luchtje in zeep, shampoo, cosmetica ect. Maar ook in schoonmaak middelen en bepaalde parfums. Een geur kan misleidend zijn en ons het gevoel geven dat het zuiver en puur is.

Aluminium

Aluminium vindt je vooral in deo’s . En ook in nagellak. Aluminium wordt ook in verband gebracht met borstkanker en Alzheimer.

Minerale olién

Minerale olién sluiten onze huid af. De huid krijgt als ware een dikke beschermlaag opgelegd van paraffine en petroleum. Niet bepaald een natuurlijk beschermlaag kun je dat noemen. Onze huid kan er niet door ademen en afvalstoffen hopen zich op.

Lood in lipsticks

Zou je dat kunnen bedenken dat wanneer je elke keer een lipstick gebruikt je een beetje lood binnen smokkelt, nou niet bepaald lekker. Zeer giftig dus.

TIJD VOOR GOED NIEUWS WIE DE NATUUR ZOEKT VINDT HAAR OOK

 

 

Elke dag. Goed voor onze huid. En goed voor onze weerstand. Your lijf love it!

 

300 gram groente bio

2 stuks biofruit

voldoende afwisseling in bio voeding

balans in base en zuren

2 liter zuiverwater drinken

1 uur frisse zuivere buiten lucht in de natuur

30 minuten bewegen. Voorbeeld wandelen, fietsen.

op tijd rust en ontspanning

koud water douche stimuleert de bloedsomloop

31-7-2015 20-02-20

 

 

NATUURLIJKE COSMETICA VERDIENT EEN SCHOONHEIDSPRIJS

Natuurlijke cosmetica zonder allerlei belastende stoffen verdienen een schoonheidsprijs. Natuurlijke cosmetica zien bewust af van het gebruik van

- dierlijke extracten
- parabenen
- siliconen

 

Met aandacht voor de natuur Borlind

Natuurlijke cosmetica van Borlind geven niet alleen een mooi en gezond uiterlijk, deze zorgt er ook voor dat grondstoffen worden gespaard en de natuur wordt gerespecteerd.

 

Onze haren op ons hoofd

 

WIST JE DAT? Gezond eten en bewegen belangrijk is voor onze huid en haren.

Voorkeur bio en eco

 

Geef je ook liever de voorkeur aan bio en eco haar producten, dan zit je goed ofwel je haar en huid zijn er biologische ook bij gebaat. De bio shampoo producten zijn samengesteld uit zachte was actieve stoffen en rijk aan natuurlijke olièn en vitaminen. Ook bio huid producten geven een zachte verzorging zonder belastende bijwerkingen. Ecologische draag je een steentje bij voor een goed milieu.

Breekbaar en of beschadigt haar

Breekbaar en dunner wordend haar duidt meestal op tekorten in onze voeding. Mits haar dat  bewerkt is met allerlei chemische haarmiddelen, dan kan geen een haar versterkend voeding product het probleem helemaal verhelpen. Mocht het haar probleem vanaf de haarwortel tot in de uiteinde van de haar punten zitten. Uiteindelijk zal dan regelmatig knippen en je haar van binnen uit goed voedden weer tot een gezond haar resultaat brengen. Let op beschadigt haar vraagt om aandacht, dus bewerk het haar nog niet extra met hete lucht bronnen, daardoor breekt het gevoelige haar alleen nog meer af.

 
Kiezelzuur 

Mocht je merken dat je haar en de nagels  wat makkelijker afbreken ondanks goede haarverzorging en nagelverzorging is er kans op te kort aan bepaalde mineralen en vitaminen in je voeding.

Olivia Garden tools3-3-2015 7-53-23n

De Olivia Borstels gemaakt uit duurzaam Bamboo met een ceramic plaat, polijsten je haar voor extra glans en gladheid. Breekbaar haar is makkelijker breekbaar als het vochtig is dus kun je  het haar beter niet kammen. Met een anti klit spray, of een verzorgend leavin creme kun je het haar op  een lage warmte bron stand  droog blazen. En daarna borstelen.

 

De zon burning on your skin
  Vitamine D

Onze huid neemt vitamine D op uit zonnestralen. Een kwartier per dag is voldoende voor opneembaar vitamine D uit zonnestralen.

De zon geeft ons lichaam nieuwe energie. Alleen veel zon uren op een seizoen kan onze huid erg schaden, dus ook weer hier opgelet.
 
Sunbloc

Zonnestraling schaadt onze huid, mits je  aan teveel zonnestraling blootstaat. Het ligt er ook aan  welk huidtype men heeft. Heb je een donkere huid, een lichte sproetige huid of juist tussen in, elk huidtype heeft een eigen beschermingsfactor met een grens tot toegestane zon uurtjes. Gebruik  voor je huid een sunbloc  voor volledige bescherming.

Kinderen die teveel zon uurtjes krijgen

 

Kinderhuidjes in de volle zon, is onverantwoord. Op latere leeftijd komt de toegedane huid schade naar boven, met kans op huid kanker. Kinderen moeten op bepaalde uren van de dag zeker de felle zon vermijden. Bescherming met kleding en een hoedje en een sunbloc is de enigste manier tegen de schadelijke zon straling.

Opgelet! Burning Sun

 

Heerlijk een dagje aan zee, met de kindjes. Leuk natuurlijk maar hoeveel mensen komen naar zo’n dagje in de felle zon aan de zee weer thuis en is hun huid vreselijk rood verbrandt tot blaren toe. Wat doet de een dagje zon aan zee met onze huid?  Het strandzand  weerkaats extra de zon op onze huid, het zouten zee water geeft extra inbranding op de huid, mits we ons daarna afspoelen. Veelal is er weinig tot geen schaduw plek te vinden, meestal hangt er een briesje wat zon huidverbranding extra doet versnellen, we merken door dat briesje niet dat de zon veel warmer is. De eerste zon uurtjes  knallend op onze huid in het vroege seizoen en zomer seizoen doet ons gezondheid niet veel goeds. Zonder ook maar te bedenken dat we de eerste zon uren stilletjes aan op moeten bouwen, komen de meeste huidtypes er bedrogen uit  met flink wat zon blaren.

 

Tijdige huiddiagnose

 

Wist je dat de zon ons huid kan veranderen, een klein plekje op de huid of een sproet kan een andere vorm aannemen en kan veranderen in huidkanker.

Steeds meer mensen krijgen huidkanker. Tijdig je huid laten onderzoeken bij een dermatoloog kan er veel ellende bespaart.

 

Zoemmmmmmmm

 

Ons bijenvolkje zorgt voor ons bloemenrijk, voor ons voedsel, voor de geuren in cosmetica.

 

We kunnen het niet meer langer verbloemen. Het bijenvolkje heeft bijna geen bloem rijkje meer voor hun verdere bestaan dit is zelfs een wereld probleem. Zonder het bijenvolk is er geen bestuiving mogelijk en dat betekent  dat er uiteindelijk geen voedsel op ons bord komt

Verbloemen

Verbloemen betekent in de van Dale o.a ‘mooier voorstellen dan het is ( …) Bij natuurbeheer betekent verbloemen ‘ervoor zorgen dat dat er meer bloemen groeien, door de bodem te verarmen. Daartoe maait men tweemaal op vaste tijden per jaar. Door het maaisel te verwijderen, verschraalt de bodem. Hoe armer de bodem, hoe groter het aantal bloeiende planten.

Weleda

 

Weleda is een partnership aangegaan met Natuur monumenten Nederland. Het streven is om Nederland bloemrijker te maken, en dat er 100.000 m2 bloemrijk natuur bij komt in Nederland.7-8-2015 18-45-58m

Biologisch

 

In al onze huidverzorging  en haarverzorging producten zijn kruiden en bloemenextracten verwerkt uit biologische dynamische teelt.

Beleef de groene wolk

 

Ken je ook  dat gevoel van een groene wolk. Groene producten geven ons lichaam een beter en energierijker gevoel. Het zijn eerlijke en heerlijke producten. Onze zintuigen worden geprikkeld voor nieuwe inspiratie in geuren, kleuren en smaak. Niks is fijner dan nieuwe duurzame weetjes op te doen, en omringt te zijn met mensen met het zelfde duurzame gevoel.

 
 
21-5-2015 16-57-58m
 Duurzaam Bamboo
 
 
Palmolie in ons haar shampoo, daarvoor  worden deels  grote hoeveelheden bossen en regenwouden gekapt.

Het zou niet mogen maar het is waar  in veel producten wordt palmolie verwerkt. Palmolie wordt verwerkt in producten als voeding, schoonheidsproducten, shampoo het  is goedkoop maar erg nadelig voor ons milieu. Eigenlijk zo nadelig dat we er een woeste aarde door krijgen, de aarde raakt erdoor uit balans.

Door gebruik van milieu vriendelijke producten en biologische en ecologische producten houdt men rekening met de aarde en al wat er op leeft inclusief ons zelf.

 
Reusachtige oer boom 
Wist je dat?

In een van de kleinste zaden groeit de reusachtige boom sequoia. Deze oer boom wordt meer dan 90 meter hoog en ouder dan 3000 jaar. En bedraagt een oppervlak van 12.000 tot 16.000 vierkante meters.

Ons wereld dak bestaat deels uit een dak van oeroude groene bladeren, die de lucht zuiveren.

Sandelhout

 

Een boomsoort die alleen in India en Sri Lanka groeit, wordt sandelhout olie uit gewonnen. De duurzame oogst wordt gebruikt voor sandelhout thee, en inmiddels heeft Weleda de primrose voor de rijpere huid in hun huidserie, waarin de duurzame sandelhout olie in is verwerkt.

 Weleda koestert de natuur
De natuur kan wel wat extra hulp gebruiken.
Vlinders, bijen, insecten, vogels1-8-2015 19-41-03N
 
Door versnippering , bebouwing en landbouw, is de natuur een verscheidenheid aan planten en dieren soorten kwijtgeraakt.

Help de natuur een handje, en ben bewust in de dagelijkse producten die je gebruikt. Weleda koestert bloemrijke natuur, jij toch ook.

Koffiedrap

 

O’Right haneert als uit uitgangspunt een cradle to cradle filosofie. Op basis van dit principe van biologische circulatie van grondstoffen is koffie een unieke maar onderschatte grondstof. Dankzij een innovatieve R&D-team zijn zij er in geslaagd om deze grondstof  her te gebruiken in de haar verzorgende lijn Recoffee van O’Right.7-8-2015 23-38-24m

Voorbeeld voor het maken een liter shampoo Recoffee worden er 16 bekers koffie gebruikt. De Recoffee Oil bestaat uit 100% natuurlijke koffie oil. De restanten die zijn overgebleven na het SFE-proces worden gebruikt om er biologische afbreekbaar kunststof van te maken.  Deze worden gebruikt voor het maken van de composteerbare ‘ Tree in Bottle. De flessen hebben de kleur van koffie bruin, ook de kleurstoffen in de flessen zijn van koffierestanten.

 

Heavenly Recoffee Puur 100 % Haar oil

De haarverzorgingslijn van Recoffee.

De Recoffee haar oil, staat bovenaan  in de top van de haar olie elixers. Deze krachtige haarolie is rijk aan  antioxidanten, vitaminen, plus UV beschermend.

 

 17-8-2015 13-50-19NWater Footprint
 - Love Water- Love Water- Love Water- Love Water- Love Water- Love Water- Love Water-

De aarde waar wij op wonen bestaat uit 70% water, en de rest uit land!

Ieder mens  maakt dagelijks een Water Footprint , door consumptie van water.

17-8-2015 10-06-20nBlue Sparkling planet Earth

Ons moeder aarde wordt niet voor niets een Blue Sparkling planeet genoemd.

De aarde waar wij op wonen begon met water.  In eerste instantie was onze planeet alleen maar een water bron! Uniek dus!

O’right heeft een Green Footprint en een Water Footprint. O’right houdt rekening met de aarde en al haar kostbare bronnen.

Water en your body17-8-2015 10-06-20n

Wist je dat? Dat ons lichaam uit circa 65 % tot 70 % uit water bestaat. Afhankelijk van leeftijd en geslacht.

Dieren bestaan ongeveer uit 60 % water afhankelijk welk diersoort.

En planten bestaan uit 80% water afhankelijk welk plantsoort.

ONS  INNERLIJK LICHAAM

Onze hersenen bestaan voor 70 % uit water, onze longen 90 % uit water, ons lichaamsvet 10% uit water, en ons bloed bestaat 84 %  uit water . Dus water is van levensbelang! Zonder zuiver water kan ons lichaam niet. Minstens 2.5 liter zuiver water per dag moeten we drinken. Ook halen we water uit onze voeding. Water zuivert, water is goed voor onze huid en water geeft hydratatie aan ons lichaam. Zonder water drogen we binnen no-time uit!

 

 

 

12-8-2015 19-55-m

 

 

 

 

 

Comments Closed